Wij lezen!

Wij houden van lezen! Wij allemaal! Wie wij zijn? Een gezin van vijf. Vader, moeder (dat ben ik) en drie kinderen. Twee jongens, één van vier, één van 2 en een meisje van bijna drie maanden. En er wordt bij ons wat afgelezen. Mijn man leest al weken een mega-dikke biografie over Winston Churchill, ik lees Onder Professoren van W.F. Hermans en mijn kinderen beginnen elke dag met lezen in bed, of lezen aan de woonkamer tafel, wanneer er gewacht moet worden op het ontbijt of op een douchebeurt. ‘s Avonds worden ze voor het slapen uiteraard voorgelezen terwijl onze jongste naar haar knuffelboekje kijkt voor ze naar dromenland vertrekt.

We hebben ook ontzettend veel boeken. Toen mijn man en ik serieus werden en ik bij hem kwam wonen, toen bracht ik dozen vol boeken mee. Waar andere mannen in hun kledingkast ruimte moeten maken voor de kleren van vrouw, moest de mijne een extra boekenkast in elkaar timmeren… en zelfs dat was niet genoeg. Er staan bij ons in allerlei kasten en op allerlei plekken, netjes weggewerkt overigens, nog overal dozen met boeken. Boeken van mijn man en boeken van mij! En onze boekenverzameling wordt alleen maar groter. Met de komst van onze kinderen is ook de sectie kinderboeken enorm gegroeid.

De kinderen hebben nu een eigen, geïmproviseerde, boekenkast. Gemaakt van Ikea kistjes. Ze hebben nu drie kistjes vol met prentenboeken, voorleesboeken, kijk-en-zoek-boeken, grote boeken, kleine boeken… het is een ware bibliotheek, en we zijn eigenlijk al aan een vierde kistje toe, want niet alles past erin! Het is echt een verzameling aan het worden en het leek ons daarom leuk om deze verzameling te delen met anderen via dit blog en het bijbehorende Instagramaccount: kleineboekerij.

Veel leesplezier!

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s