Vakantiestapel!

Welke boeken neem ik mee op vakantie? Als we eenmaal een besluit hebben genomen over de bestemming, dan begint met die vraag hier altijd de voor-vakantie-pret!

Vroeger ging er in mijn backpack naast de reisgids slechts één leesboek mee. En in onze kinderloze jaren, namen mijn man en ik allebei een flinke stapel boeken mee. We hadden zelfs een zogenaamde “boekentas.” Tegenwoordig zijn onze vakantiestapels een stuk kleiner. Dat wil zeggen, de van mijn man en mij, die van de kinderen wordt namelijk steeds groter!

Dit jaar nemen wij voor de jongens ‘Het Grote Rintje Voorleesboek’ van Sieb Posthuma mee. Voorlezen voor het slapen gaan, is hier een dagelijks terugkerend ritueel, dus op vakantie hebben we in iedergeval ook een voorleesboek nodig.


Daarnaast nemen we de nodige kijk- en zoekboeken mee. Die zijn niet alleen leuk voor op vakantie, maar ook voor tijdens de autoreis. Tot de favorieten van de jongens horen:


1. Mijn Allereerste Voertuigen Zoekboek, Deltas

2. Otto In De Luchthaven – Tom Champ, Lannoo

3. Zonnige Zomer – R.S. Berner, Lannoo

4. Mijn Groot Dieren Kijk- en Zoekboek, Deltas

Verder staan er ook boekjes van Julia Donaldson op de lijst, omdat we daar ook de luisterboeken van hebben gedownload via Audible.com. Superhandig voor in de auto! Vorig jaar hadden we van haar ‘The Highway Rat,’ mee en dat was een groot succes. We hebben er nog heel lang na de vakantie in auto naar geluisterd!

Dit jaar nemen we vast ook nieuwe boekjes mee.. het duurt nog even voor we op vakantie gaan, dus voor mij nog alle gelegenheid om die vakantiestapel verder te laten groeien…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s