De Boekenkast Van…

Als ik voor het eerst bij iemand thuiskom, kijk ik als eerste altijd even wat er in de boekenkast staat. Ik vind het altijd een feestje om daarin te neuzen. Bijna net zo leuk als neuzen in een boekwinkel!

Daarom bedacht ik deze rubriek ‘De boekenkast van….’ Hierin “interview” ik de vriendjes en vriendinnetjes (en hun pappa’s of mamma’s) van mijn kinderen over hun boekenkast. Ik ben namelijk reuzenieuwsgierig naar wat er bij andere kinderen in de kast staat, welke boeken ze leuk vinden, en naar wat ouders en grootouders hun (klein)kinderen cadeau doen… en naar natuurlijk welke boeken het meest populair zijn.

En de primeur is aan… Ethan en Ilay! Vandaag was ik bij deze twee broerjes van twee en zes maanden op bezoek en mocht ik even in hun boekenkast komen kijken.


Monique, de mamma van Ethan en Ilay heeft de boeken in een gezellig mand in de speelhoek van de woonkamer staan. Zo kunnen de jongens er gemakkelijk bij. En wat een feestje is die mand. Er staan allerlei mooie en leuke kinderboeken in, en voor mij ook weer hele nieuwe. De boeken waar de jongens nog niet aan toe zijn, bewaart Monique in de kast en zo kan ze de boekjes gemakkelijk wisselen als ze iets anders wil aanbieden.

Een van de mooiste prentenboeken uit de kast van Ethan en Ilay vond ik toch wel deze:


‘De Moedhoed’ van Lida Dijkstra en Mark Janssen, uitgegeven bij Moon. Echt een ontzettend schattig boek over bang-zijn. De hoofdpersoon, Mees, is een beetje bangig, maar gelukkig verzint zijn opa daar iets op!


De illustaties zijn kleurrijk en dynamisch. Ook als je het verhaal niet voorleest, blijft het een leuk boek om in te kijken.


En helemaal achterin zit ook nog een hele leuke verrassing!

Verder hebben Ethan en Ilay ook een prachtige collectie Nijntje in de kast staan.


De boekjes van Dick Bruna zijn natuurlijk tijdloos en zijn eigenlijk onmisbaar in de kinderboekenkast. Mijn jongens vinden Nijntje ook geweldig en worden er bij opa en oma vaak uit voorgelezen. (Die hebben een grotere Nijntje collectie dan wij).


En zo zie je maar dat sommige kinderboeken generaties lang meegaan!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s