Shaikovsy

Wij zijn zo’n stel dat met drie kleine kinderen half Frankrijk doorkruist zonder gebruik te maken van draagbare dvd-spelers of andere schermpjes waar we de kleintjes mee kunnen entertainen.

Bij ons in de auto luisteren we naar muziek of luisterboeken. Eerder schreef ik al over ‘Knofje,’ van Berny Bos, en over ‘Piep Zei De Muis,’ van Carry Slee. Vooral naar ‘Piep’ kunnen de jongens uren luisteren. Voor wie het niet kent; het gaat over een broertje en zusje van 4 en 5 die een hondje krijgen. Het wordt heel levendig voorgelezen door Lot Lohr en het luisterboek is bij ons dus al een jaar een groot succesnummer in de auto.

Dit jaar hebben we er iets nieuws bij. Guy bestelde voor we op vakantie gingen het boek ‘My First Classical Music Book.’


Dat is echt de aankoop van de zomer geweest! Ten eerste zit er een cd bij. Die luisteren we nu uiteraard in de auto!

Het boek legt uit wat klassieke muziek is. Het laat het kind kennismaken met verschillende componisten, met de verschillende stromingen binnen de klassieke muziek. Ook leert het kind de verschillende groepen muziekinstrumenten kennen. Op de cd staan dus fragmenten van bekende werken van verschillende componisten. Uiteraard Mozart, maar ook Grieg, Handel en Stravinsky, om er maar een paar te noemen.


Maar voor onze jongste zoon van twee, is er maar één waar hij geen genoeg van kan krijgen:

​​Al spreekt hij het dan wel uit als… Shaikovsy!

Het boek is echt een aanrader om je kind kennis ten laten maken met klassieke muziek. (Het is overigens wel Engelstalig!) Wat ik zo leuk vind aan het boek is dat er veel verschillende aspecten van de klassieke muziek worden gepresenteerd, en alles op een speelse manier. Bovendien is het toegankelijk voor verschillende leeftijden. Waar onze oudste plezier heeft in het onthouden welke strijkers samen een kwartet vormen, luistert onze middelste gewoon lekker naar de muziek!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s