Wij gaan je missen, juf…

Het is bijna zover… het is bijna zomervakantie en dat is best een ingewikkeld concept voor mijn kleuter. Hij vraagt nog net niet elke vijf minuten of het al vakantie is. Dat begrip zomervakantie is ook eigenlijk best lastig uit te leggen aan een iemand die nog nauwelijks besef van tijd heeft en nog nooit een zomervakantie heeft meegemaakt. Waar elke middelbare scholier, uitzonderingen daargelaten, met smacht aftelt naar de zomer en al triestig wordt van de gedachte na zes weken vrij ook weer terug te moeten, sta ik mijn kleuter weekelijks uit te leggen dat de school op zaterdag en zondag toch echt, echt, echt dicht is! Dus hoe ga ik dat arme kind uitleggen dat hij straks zes weken vrij is?!

Wat nog veel moeilijker uit te leggen valt, is dat hij zijn juf straks gaat missen. En dan niet alleen voor die zes weken, maar voor altijd. Want helaas pindakaas, zijn lieve juf Tanja gaat verhuizen en komt na de zomervakantie niet terug. We zijn natuurlijk hartstikke blij voor haar dat ze haar droomhuis heeft gevonden, maar we gaan haar dus wel missen…

Om de pijn te verzachten en het begrip zomervakantie een beetje duidelijker te maken, lezen we een heel toepasselijk boek. ‘Ik ga je missen, juf,’ geschreven door Annemie Vandaele en Carolien Westermann met echt schitterende kleurrijke illustraties.


Het is nog een heel nieuw prentenboek en werd dit jaar uitgegeven bij uitgeverij Clavis en we lezen dit boek natuurlijk niet alleen zelf, we geven het die lieve juf Tanja ook cadeau.


Het verhaal gaat over de laatste schooldag, over vakantie en over missen. Het is echt een ideaal boek om te lezen met je kleuter. Niet alleen wordt duidelijk dat school een poosje dicht is, ook de emotie van het missen van iemand wordt behapbaar gemaakt. En als bonus krijgt je kleuter ook nog tips over hoe je met missen om kunt gaan. Kortom, wij zijn er helemaal van in de ban!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s