Lente is feest!

Het is al een hele poos geleden sinds mijn laaste blog. Dus hoog tijd dat ik weer eens wat schrijf; en zo kan ik meteen mijn voornemen om dit jaar regelmatiger te bloggen nakomen.

Al voelt het buiten nog koud, met de zon erbij is het nieuwe seizoen toch echt in aantocht! En bij ons staat de lente altijd in het teken van verjaardagen. Drie op rij maar liefst, want alle drie onze kindjes werden in de lente geboren en zo vieren we elke lentemaand een feestje. En geen feestje is compleet zonder cadeautjes, dus ben ik de afgelopen tijd druk bezig geweest met verlanglijstjes maken.

Het verjaarseizoen wordt door onze oudste in maart geopend. Hij wordt dit jaar vijf en gaat ook zijn eerste echte partijtje geven. Alle reden om een goede verlanglijst te maken! Hieronder deel ik negen cadeautjes en negen boeken ter inspiratie voor jullie verlanglijsten.

1. Grimms hexagon. Een bijzondere ruimtelijke puzzel, net weer even anders.

2. Grimms rekenhulp. Leuke kleurtjes die ook nog eens inzicht geven.

3. Manifolo origami. Leuke vouwopdrachten die ook goed alleen gedaan kunnen worden.

4. Happy Cube. Deze kende ik nog van vroeger!

5. Grimms spel “onderzetters”. Bierviltjesbouwen 2.0

6. Smartgames dinosaurs. Een leuk denkspelletje voor als de andere kinderen hun middagdutjes doen.

7. Magformers. Dat ik dit niet eerder heb ontdenkt…

8. Kapla challenge. Kapla met een opdrachtenboek. Leuk voor samenspel, maar ook fijn voor solo-spel.

9. Grimms Leonardo staafjes. Bruggen en bogen bouwen zonder lijm, spijkers of ander bevestigingsmateriaal… zoals Leonardo Da Vinci dat deed!

Natuurlijk hebben we ook boeken op de verlanglijst staan, want Sam houdt nog steeds heel erg van lezen. Van voorgelezen worden én van zelf lezen! Hieronder de negen suggesties op boekengebied.

1. Magical Jungle van Johanna Basford. Een kleurboek voor volwassenen eigenlijk, maar ook voor mijn kleuter die helemaal zen wordt van mandala’s inkleuren, lijkt me dit een topcadeau!

2. Nooit Denk Ik Aan Niets van Hans en Monique Hagen en geillustreerd door Claire Dematons. Intelligente en toegankelijke poezië voor kleuters. Hoe gaaf is dat?!

3. Waar is Wally – De wereld rond van Martin Handford. Wally, of eigenlijk Waldo, is de meest gezochtte figuur op aarde en aangezien er hier graag in zoekboeken wordt gekeken, is dit de logische volgende stap.

4. Children’s Dinosaur Atlas van John Malam. Dino’s… need I say more…

5. De encyclopedie van alle belangrijke dingen uitgegeven door Lannoo. Een must voor iedereen met een reuzenieuwsgierig kind.

6. Die Eland Is Van Mij van Oliver Jeffers. Wat een feestje is dit prentenboek. Prachtige illustraties en een supergrappig verhaal met een mooie boodschap voor alle kleine perfectionisten die moeten leren dat de dingen niet altijd lopen zoals je graag zou willen.

7. Het Grote Voorleesboek voor rond de 5 jaar uitgegeven bij Ploegsma. Zoals ik al zei, Sam geniet van voorlezen en dus is zo’n boek propvolle leuke verhalen voor kinderen van zijn leeftijd natuurlijk onmisbaar.

8. Het Bijzondere Beestjes Boek van Yuval Zommer. Het andere boek van deze schrijver/illustator staat al bij ons in de kast en is een groot succes. Daarom leuk om de verzameling dierenboeken verder aan te vullen.

9. Vos en Haas – Ik leer lezen met Vos en Haas – Ik lees als Uil – De wind valt aan van Sylvia Vanden Heede en illustraties van Thé Tjong Khing. De verhalen van Vos en Haas zijn heel populair bij mijn kinderen en daarom, ookal is dit materiaal nog wat te hooggegrepen voor Sam om zelf te lezen, leek het me leuk om de series leren lezen van Vos en Haas te gebruiken bij het leren lezen. Dus dit is een suggestie voor de toekomst, maar dus zeker een aanrader voor alle Vos en Haas fans die bezig zijn met leren lezen!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s